Wat is gezond gewichtsverlies?

Iedereen die wil afvallen, zal je vertellen dat ze gezond willen afvallen. Helaas kan slechts een handjevol u vertellen hoe u het duidelijk kunt definiëren. Gezond gewichtsverlies wordt bereikt als u aan de volgende principes voldoet.

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat al uw gewichtsverlies afkomstig is van het verliezen van vet. Met andere woorden, het totale gewicht dat u vermindert, komt door alleen vet te verliezen en niets anders. Veel mensen denken dat ze alleen vet verliezen als ze het aantal op de weegschaal verminderen, maar dit is het bewijs van hun onwetendheid. Je kunt ketoxplode daarbij ook veel water en spieren verliezen. Soms verlies je zelfs meer water en spieren dan vet. Dit is zeer schadelijk voor het lichaam. Samenvattend vereist gezond gewichtsverlies dat u alleen vet en zo min mogelijk water en spieren verliest.

Wanneer je op een gezonde manier afvalt, verhoog je je stofwisseling in plaats van deze te onderdrukken. Dit is erg moeilijk te bereiken met uw conventionele diëten die uw metabolisme bijna altijd onderdrukken. Overmatig spierverlies is de belangrijkste reden voor een onderdrukt metabolisme. Gezond afvallen vereist dat je krachttraining opneemt in je levensstijl. Dit helpt om je spiermassa op te bouwen en je metabolisme hoog te houden.

Wanneer al uw gewichtsverlies het resultaat is van vetverlies, zult u genieten van een betere gezondheid. Dit komt omdat het proces van spieropbouw en vetverlies je hormonale systeem op natuurlijke wijze in balans brengt. Je hebt een lager cortisol- en insulinegehalte. Zowel cortisol als insuline zijn krachtige vetopslaghormonen. U zult een hoger niveau van krachtige vetverbrandende hormonen hebben, zoals het menselijk groeihormoon en testosteron. De gezondheid wordt ook enorm verbeterd als je minder lichaamsvet bij je hebt. Het legt minder druk op uw hart en de andere lichaamsorganen.

U geniet niet van dezelfde hoeveelheid gezondheidsverbetering als u veel spier- en waterverlies had. Dit is meestal wat er gebeurt als u zich concentreert op afvallen. Het overmatige verlies van spierweefsel vermindert uw kracht, verslechtert uw houding en maakt u vatbaar voor vallen of verwondingen.

Als aan alle bovenstaande voorwaarden is voldaan, zou je alleen vet hebben verloren en niet veel spieren en water. U zult genieten van een betere gezondheid. Het vetverlies zal duurzaam zijn. Al deze resultaten zijn alleen haalbaar als u regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet als onderdeel van uw levensstijl heeft opgenomen. Wanneer dit alles is bereikt, kunt u er zeker van zijn dat het gewicht dat eraf is gegaan, eraf blijft. Dit is de definitie van gezond afvallen.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours