Waarom je glasvezel bootverf nodig hebt en 3 tips om de beste resultaten te krijgen

Estimated read time 2 min read

Als je een nieuwe boot van glasvezel ziet, wil je hem gewoon aanraken. De kleur is zo diep, glanzend en perfect. Deze kleur blijft als een gelcoat zitten en vraagt weinig onderhoud. Helaas zijn niet alle gelcoats hetzelfde en is de kwaliteit van invloed op hoe lang uw boot zal glanzen.

Een goede gelcoat moet lang meegaan, maar steeds vaker zien boten die nog maar een paar jaar oud zijn er vaal uit. Harsen kan de kleur terugbrengen, maar het duurt slechts een paar maanden na elke wasbeurt.

Als u uw bootverf in zijn oude glorie wilt herstellen, is glasvezel bootverf uw beste keuze. Het succes van uw glasvezelverfbeurt hangt af van een goed begrip van de knutseltechniek en wat deze inhoudt.

Hier zijn de drie belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden voor een succesvolle glasvezelverfbeurt.

1. Oppervlaktevoorbereiding. Zoals bij alle verfklussen is dit essentieel. De gelcoat is licht poreus, maar regelmatig of langdurig waxen van de boot zorgt voor een glad nieuw oppervlak. Bootverf van glasvezel hecht beter aan een gelcoat dan aan een gewaxt oppervlak, dus het is belangrijk om deze toplaag te schuren en te verwijderen om de beste resultaten te krijgen bij uw nieuwe verfbeurt.

2. Streep de boot. Dit is een zeer tijdrovende klus, maar essentieel voor een succesvolle verfbeurt. Als je een gebied probeert te maskeren dat je niet wilt schilderen, zul je later merken dat dit het eerste gebied is dat opborrelt en een probleem wordt. Dit geldt ook voor andere glasvezelsecties. Zelfs als je van plan bent om het te schilderen, is het het beste om het uit elkaar te halen, te schilderen en dan opnieuw op te bouwen. Dit voorkomt dat er luchtbellen ontstaan rond de roestvrijstalen schroeven die voor de bevestiging worden gebruikt.

3. Vermijd donkere kleuren. De laatste tijd is er een trend om donkere kleuren te gebruiken om de vorm en stijl van een boot te definiëren. Het probleem hiermee is dat donkere kleuren meer zon absorberen en ervoor kunnen zorgen dat de kleur krimpt en het onderdeel vervormt.

Met dit alles zou je een perfect uitziende boot moeten hebben. Voordat u werknemers of scheepswerven rekruteert om deze taak op zich te nemen, is het belangrijk om voorbeelden van eerder werk te bekijken. Het is het beste om de taak in detail te bespreken voordat u begint, omdat u belangrijke beslissingen niet aan iemand anders wilt overlaten.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours