Veganistische kikkererwtencurry met kokosmelk en basmatirijst

Vegan Kikkererwten Curry met Kokosmelk en Basmati Rijst is een heerlijke en gezonde maaltijd die perfect is voor een gezellig avondje thuis of een familiediner. Dit recept is gemakkelijk te maken, boordevol smaak en boordevol voedingsstoffen uit de kikkererwten en kokosmelk.

Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur om te beginnen met het maken van de curry. Voeg een in blokjes gesneden ui en twee fijngehakte teentjes knoflook toe en bak 2-3 minuten tot de uien zacht zijn. Voeg een eetlepel kerriepoeder, een theelepel gemalen komijn en een snufje zout en zwarte peper toe. Roer alles door elkaar en kook nog een minuut tot de kruiden geurig zijn.

Voeg vervolgens een blik uitgelekte en afgespoelde kikkererwten, een blik tomatenblokjes butterfinger pie, een blik kokosmelk en een kop groentebouillon toe. Roer alles door elkaar en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de curry ongeveer 15-20 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt en de kikkererwten gaar zijn.

Terwijl de curry suddert, bereid je de basmatirijst. Spoel een kopje basmatirijst af tot het water helder is en doe het dan in een pan met twee kopjes water en een snufje zout. Breng de rijst aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af met een goed sluitend deksel en laat het ongeveer 15-20 minuten sudderen tot het water is opgenomen en de rijst luchtig en zacht is.

Als de curry en rijst klaar zijn, serveer je de curry over de rijst en garneer je met wat vers gesneden koriander. Je kunt ook wat limoenpartjes toevoegen voor een extra vleugje smaak.

Deze Vegan Kikkererwten Curry met Kokosmelk en Basmati Rijst is een stevige en smaakvolle maaltijd die perfect is voor zowel veganisten als niet-veganisten. De combinatie van kikkererwten, tomaten en kokosmelk zorgt voor een rijke en romige saus vol smaak en voedingsstoffen. De basmatirijst is de perfecte aanvulling en zorgt voor een luchtig en geurig bed voor de curry. Probeer dit recept voor een bevredigend en gezond diner dat zeker een favoriet bij u thuis zal worden!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *