Peescupping: helpt het echt?

Je hebt misschien atleten gezien met ronde blauwe plekken of verhoogde cirkels op hun rug of schouders. Deze markeringen kunnen te wijten zijn aan peescupping. Peescupping is een aanvullende geneeswijze die is geworteld in de traditionele geneeskunde.

Voorstanders van deze modaliteit zeggen dat Hijama Amsterdam pijn kan behandelen en de orde in het lichaam kan herstellen door de circulatie, energiekanalen en banen van het lichaam te deblokkeren. Cupping wordt al bijna 2000 jaar gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Cuppen is controversieel.
Het gebruik van cupping is echter controversieel. Tegenstanders zeggen dat het weinig echte therapeutische waarde heeft of, in het beste geval, werkt vanwege een placebo-effect. Het placebo-effect is wanneer u de voordelen ervaart van een inerte stof of behandeling waarvan geen bekend medisch effect is.

Hoewel er meer wetenschappelijk onderzoek nodig is om de positieve, neutrale of negatieve effecten van cupping te kwantificeren, blijft het een behandeling die door veel fysiotherapeuten wordt gebruikt omdat het bij sommige patiënten resultaat lijkt te hebben.

Uit een onderzoek uit 2012 bleek dat de voordelen van cupping-therapie mogelijk meer zijn dan alleen een placebo-effect. De auteurs erkennen echter dat de meeste van de 135 onderzoeken die ze hebben beoordeeld een hoge mate van vooringenomenheid bevatten en dat er meer onderzoek nodig is om de werkelijke effectiviteit van cupping te evalueren.

Hoe cuppen werkt
Mensen gebruiken cupping naast traditionele behandelingen en behandelingen.

Bij peescupping wordt een plastic of glazen cup tegen de huid geplaatst en wordt de lucht in de cup aangezogen of gestofzuigd. De cup kan in rust of tijdens het bewegen worden gebruikt en de inwerktijd is doorgaans 5 tot 10 minuten.

Cupping verhoogt de bloedcirculatie naar het geblesseerde gebied. Voorstanders zeggen dat een verhoogde bloedsomloop spanning en spasmen kan verminderen en celherstel kan bevorderen door een verbeterde doorbloeding. Mensen die cupping gebruiken, melden dat het pijn en invaliditeit kan verminderen en het bewegingsbereik kan vergroten. Voorstanders zeggen ook dat cupping helpt bij chronische rug- en nekpijn.

Een van de negatieve bijwerkingen van cupping-therapie kan aanzienlijke komvormige blauwe plekken zijn, die meestal binnen 48 uur verdwijnen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *