Passeer de CBT en rijd op de weg met een brommer

Estimated read time 2 min read

De verplichte basisopleiding voor bromfietsers bestaat uit vijf onderdelen. Ik heb mezelf meerdere keren getraind en kan iedereen, behalve de meest nerveuze rijders, verzekeren dat het slagen voor deze test een heel eenvoudig proces is.

In eerste instantie heb je een introductie van een uur met een examinator. Gedurende deze tijd bespreken we functies zoals verkeersveiligheid, uitrusting helmen en gepantserde jassen en de basismechanica van schakelbromfietsen zelf. Ook worden enkele filmpjes over verkeersveiligheid vertoond.

Daarna krijg je een on-the-job training. U leert hoe u uw bromfiets voor elke rit kunt controleren, hoe u de bromfiets start, hoe ver het stuur van uw lichaam moet zijn, de juiste zitpositie, de juiste manier om een ​​helm te dragen en nog veel meer. Ook leren we u hoe u uw bromfietsmotor veilig kunt starten en stoppen.

In het derde deel van de cursus stap je eindelijk op je motor. Praktische veldritten zijn onder meer rechtdoor rijden, rijden in de vorm van een acht en verplichte kruispuntmanoeuvres. Het omvat ook noodstops en veilig invoegen.

Op dat moment was het de middagpauze voor de lunch van alle CBT’s die ik bijwoonde. Dit is een goed moment om vragen te stellen aan de examinator. Een goede examinator heeft een schat aan literatuur om je op weg te helpen op het gebied van bijvoorbeeld het kopen van een bromfiets, garantie op een bromfiets en het verzekeren van de beste veiligheidsuitrusting voor je bromfiets.

De middag begint met echte wegtraining. Voor het eerst ga je met een brommer de open snelweg op.

Wederom besteedt de examinator tijd aan het herhalen van wat je ‘s ochtends hebt geleerd, vooral op het gebied van veiligheid en bewustzijn van andere weggebruikers. Ook zal hij vertellen wat er in het laatste deel van de training komt kijken. Op dit moment hopen we dat u zeker kunt zijn van succes.

Het laatste onderdeel van de CBT is het daadwerkelijk rijden op de bromfiets. De examinator leidt u en eventueel een andere testpersoon door verschillende verkeerssituaties in drukke gebieden en open wegen. Je doorloopt verschillende manoeuvres, bochten naar links, bochten naar rechts en “U”-bochten.

Als alles goed gaat en het lijkt er waarschijnlijk op dat het gaat lukken, zal de test halverwege de middag voorbij zijn. Op een gegeven moment keert hij terug naar het testcentrum en vult de examinator het CBT-certificaat in. Dan mag je 2 jaar legaal op de bromfiets rijden.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours