Ontwerp van meubelen voor thuis en selectie van stoffen

Estimated read time 3 min read

Ontwerp van meubelen en stoffenkeuze zijn erg belangrijk voor een moderne huiseigenaar, of hij nu man of vrouw is. Niemand wil de meubelboutique of woonstoffen kiezen, en hoewel het meubilair misschien de belangrijkste van de twee lijkt, kan de verkeerde stofkeuze een anders goed ontworpen kamer volledig verpesten.

Dus wat doe je? Het aan het toeval overlaten en hopen dat uw ongetrainde oog net zo goed is als dat van iemand anders, of een professional inhuren om u te helpen? Uw eigen mening over hoe u uw huis moet decoreren en inrichten, zal u waarschijnlijk net zo goed bevallen als die van een professionele binnenhuisarchitect. De meeste mensen die zich zorgen maken over zulke dingen, proberen vrienden en bezoekers een plezier te doen in plaats van te selecteren wat ze persoonlijk leuk vinden.

Dit hoeft niet per se een slechte zaak te zijn, omdat de meeste mensen niet de beste beslissingen nemen als het gaat om het ontwerpen van meubelen en het selecteren van stoffen. Hoewel er geen procedure is die u kunt volgen om te bedenken wat het beste is voor uw huis, volgen hier enkele richtlijnen voor het selecteren van uw meubelontwerp en het maken van de juiste stofkeuze.

Bepaal een thema

U kunt niet eens beginnen met het overwegen van meubels zonder een thema voor uw huis te kiezen – of zelfs voor elke individuele kamer. Er zijn maar weinig mensen die hun hele huis inrichten en inrichten volgens één thema, maar ze hebben de neiging om ze te mixen. Veel mensen houden dan ook van minstens één themakamer in huis: een Egyptische kamer of een kamer gebaseerd op het oude Rome, het klassieke Griekenland of een Aziatisch, Wild West of Indiaans thema.

Geen van deze is natuurlijk geschikt voor algemeen huishoudelijk meubilair, of voor de normale stofkeuze die u in uw plaatselijke zweren aantreft. Het laat echter wel zien dat niet je hele huis op dezelfde manier hoeft te worden ingericht. Dus wanneer u een thema kiest, kunnen uw woonkamer, eetkamer, keuken en slaapkamer allemaal gebaseerd zijn op een bepaald huisaccent – zelfs een traditioneel accent.

Zo kunt u meubels en stoffen in antieke stijl gebruiken in uw woonkamer of woonkamer, met banken en misschien een chaise longue in klassieke Franse stijl. Uw eetkamer kan modern zijn, met een eettafel met zwart glazen blad of een tafel in prachtig glanzend Frans gepolijst notenhout of mahonie met Queen Anne-poten. De stoelen kunnen traditioneel met zwemvliezen en veren zijn en vervolgens worden bekleed met tapijt of fluwelen stof.

Wat dit betekent, is dat u voor elke kamer een algemeen thema moet kiezen voordat u een geschikt meubelontwerp kiest, en vervolgens het meubilair en de stof kiest die bij dat thema passen.

Ontwerp van meubelen voor thuis

Zoals gezegd moet het ontwerp van je meubel passen bij het thema: eigentijds, antiek, Georgisch of art nouveaux bijvoorbeeld. Meubelmakers zoals The Custom Shoppe kunnen u helpen bij het ontwerpen van uw eigen massief houten meubelen en bieden een keuze aan ontwerpen en houtsoorten die passen bij uw algemene thema.

Misschien heb je gekozen voor een Shaker-thema met eenvoudige massief houten meubels. Shakers gebruikten wat lokaal beschikbaar was, zoals grenen, berken, kersen en populieren, en sommigen gebruikten zelfs esdoorn of beuken. Misschien geeft u de voorkeur aan iets meer Europees, met gebeitst donker eiken-, walnoot- of kersenfineer of het exotische kaneelkleurige Aziatische teak of massief mahonie met een prachtige dieprode tint. Palissander is een ander mooi hout dat geschikt is voor de meeste vormen van meubeldesign.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours