Hypnose voor de bevalling – een natuurlijke en comfortabele geboorte

Estimated read time 3 min read

Tegenwoordig wordt de conventionele manier van bevallen geconfronteerd met nieuwe alternatieve methoden. Medicatie-ondersteunde toediening krijgt nu kritiek omdat er veiligere methoden opduiken. Natuurlijke bevalling bestaat al eeuwen vóór de introductie van anesthesie. Nu krijgt deze archaïsche methode nieuwe aandacht met nieuwe technieken voor pijnbestrijding.

De ontdekking en ontwikkeling van anesthesie heeft de wereld van de geneeskunde veranderd. Het is gebruikt bij alle grote en kleine operaties om pijn te verlichten. Een bevalling is geen uitzondering.
Sindsdien hebben vrouwen de conventionele bevalling doorgemaakt.

Helaas blijken medische ingrepen een bedreiging te vormen voor de gezondheid van moeder en kind. Met behulp van internet wordt vitale informatie verspreid. Medicijnen die tijdens ziekenhuisbevallingen worden gebruikt, blijken bijwerkingen te veroorzaken die fataal kunnen zijn voor moeder en kind. Andere medische ingrepen veroorzaken een trauma bij de baby en verlengen het herstel van de moeder.

Medische ingrepen hebben een sneeuwbaleffect. Als de ene interventie faalt, wordt een andere gebruikt, waardoor de bevalling ingewikkelder wordt. Een ruggenprik kan leiden tot een keizersnede, waardoor de moeder achteraf moeite heeft om voor haar kind te zorgen. Epidurals kunnen de lichaam voorbereiden op bevalling verlengen, dus artsen zijn gedwongen een grote operatie uit te voeren om de baby eruit te krijgen. Het kan ook leiden tot een forcepafgifte en vacuümextractie, beide potentieel gevaarlijk voor de baby.

Een keizersnede verzwakt de baarmoederwand van de moeder. Dit vormt een bedreiging voor de volgende zwangerschappen van de moeder. Het kan mogelijk scheuren, wat fataal kan zijn voor de moeder en het kind. Het is ook duur.

Om deze redenen heeft natuurlijke bevalling een comeback gemaakt, geholpen met moderne technieken. Medicatie-ondersteunde bevalling gaat voornamelijk over pijn. Er is een nieuwe methode voor pijnbestrijding bedacht om vrouwen op natuurlijke wijze en zonder medicijnen te laten bevallen.

Hypnose voor bevallingen werd al meer dan een eeuw gebruikt. Door de ontdekking van anesthesie nam het gebruik van hypnose bij bevallingen af. In combinatie met de misvatting van hypnose kozen vrouwen voor ziekenhuisbevallingen in plaats van te vertrouwen op wat een goocheltruc lijkt te zijn. De angst en verwachting van pijn heeft de praktijk van natuurlijke bevalling onderdrukt.

Recente studies tonen aan dat hypnose kan worden gebruikt bij de bevalling. Het is een veiligere methode voor de moeder en het kind. Moeders kunnen hun geest beheersen bij het waarnemen en ervaren van pijn. Angst en spanning is een van de redenen waarom de pijn tijdens de bevalling verdubbelt tijdens de bevalling. Als de moeder deze angst kan loslaten en zich kan concentreren, kan ze zonder medicatie een natuurlijke pijnloze bevalling krijgen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, gaat hypnose niet alleen over het beheersen van een andere persoon. De moeder kan in en uit de hypnotische toestand gaan zonder gecontroleerd te worden. Alle hypnose is zelfhypnose. Je kunt iemand niet tegen haar wil in hypnose brengen.

Hypnotherapeuten dienen slechts als gids. De moeder is de enige die in een hypnotische toestand kan komen. Met behulp van hypnose kan ze haar lichaam en geest beheersen voor een natuurlijke bevalling.
Dit verkort de duur van de bevalling en vermijdt zo onnodige medische interventies.

Hypnose kan ook worden gebruikt om de positie van de baby te veranderen van stuitligging naar hoekpunt. In vertex-positie kunnen moeders de baby veel gemakkelijker ter wereld brengen dan in stuitligging.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours