Hoe dedicated servers andere webhostingopties domineren

Als u een online bedrijf heeft of van plan bent dat te doen, moet u alles in detail bespreken, inclusief bedrijfsstrategie, technologie en vooral het webhostingplatform. De robuustheid van het hostingplatform zorgt ervoor dat uw kritieke database of website altijd toegankelijk is voor u en uw eindgebruikers. Deze hostingoplossingen zijn in grote lijnen onderverdeeld in drie hoofdtypen: Shared Hosting, VPS Hosting en Dedicated Hosting. Al deze oplossingen zijn gescheiden op basis van computerresources, schaalbaarheid, controle en prijsstelling.

Laten we beginnen bij de basis die shared hosting is…

Wanneer één dedicated server meerdere websites van verschillende klanten host en elk van hen alle onderliggende bronnen deelt, inclusief CPU-snelheid, bandbreedte, opslagcapaciteit, RAM, enz., Wordt dit gedeelde webhosting genoemd. Hier vallen onderhouds- en bewakingsdiensten onder de taakverantwoordelijkheid van de dienstverlener. Het heeft minimale abonnementskosten waardoor bedrijven van alle profielen (met beperkte vereisten of budgetbeperkingen) de wereld van internet kunnen betreden.

Zorg: Het grote nadeel van dit type hosting is dat de kans bestaat dat uw website niet genoeg rekenkracht krijgt om te voldoen. Dit veroorzaakt downtime van de website en kan zelfs de groei van uw bedrijf belemmeren. Afgezien hiervan hebben de activiteiten die worden uitgevoerd door andere clients die op dezelfde server worden gehost soms invloed op de prestaties van andere websites. Dit kan ook leiden tot IP-blokkering of spamaanvallen.

VPS-hosting: Laten we nu een snelle blik werpen op het VPS-hostingplatform. Dit hostingtype wordt beschouwd als een middenweg tussen shared hosting en dedicated serverhosting. Het heeft meer functies en flexibiliteit dan een gedeelde hostingserver, maar minder dan die van een dedicated server. Hier is één speciale server opgesplitst in meerdere servers met behulp van robuuste virtualisatietechnologie, maar ze (clients) hebben allemaal speciale computerbronnen, inclusief opslagruimte voor hen. De CPU-snelheid wordt echter gedeeld door alle websites die op de VPS-server worden gehost. Bovendien worden alle serveronderhoudsgerelateerde taken, inclusief monitoring, uitgevoerd door de leverancier.

Dedicated Server Hosting: De derde en belangrijkste webhostingoplossing is – dedicated serverhosting. Hier krijgt u volledige roottoegang tot de server, die helemaal niet wordt geleverd door shared hosting-services. U kunt gewenste acties uitvoeren op uw dedicated server, inclusief software toevoegen, applicaties verwijderen of het besturingssysteem van uw keuze kiezen.

In dit licht krijgt u robuuste beveiliging voor uw bedrijfskritische databases en de vrijheid om uw server te laten draaien zoals u dat wilt. Hoewel dedicated servers duurder zijn dan gedeelde en VPS-servers, kunnen de flexibiliteit, controle en veiligheid van geen enkele andere server worden geëvenaard. Bovendien bieden de meeste serviceleveranciers serviceniveau-overeenkomsten over uptime en technische ondersteuning.

Blijkbaar helpt het hosten van uw website in een technisch uitgerust datacenter met alle zakelijke noodzakelijke activa, waaronder meerdere telecommunicatienetwerken, IT-bronnen, erudiete professionals en een veiligere hostingomgeving, uw bedrijf om concurrentievoordeel en een hogere ROI te behalen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *