Escape-games gebruiken voor teambuilding

Ontsnappingsspellen zijn niet alleen voor de lol en entertainment. Verschillende bedrijven gebruiken ontsnappingsactiviteiten voor teambuilding om communicatiebarrières op de werkplek te doorbreken.

Het doel van teambuilding is om medewerkers te stimuleren en voor te bereiden om bedrijfsproblemen gezamenlijk en effectief op te lossen. Laten we eens kijken naar de activiteiten van verschillende outdoor escape room amsterdam die leuk en leerzaam zijn tegelijk.

Een spannend Escape Room-spel dat helpt bij teambuilding

Het meest opwindende spel in escape room amsterdam is hongerige zombie. Je team zit opgesloten in een kamer met een hongerige zombie die is vastgebonden met een ketting. Na elke vijf minuten wordt de ketting met één voet losgelaten en kan de hongerige zombie verder gaan om je te vangen.

De totale speelduur is ongeveer een uur en tegen het einde van de tijd kan de hongerige zombie elke hoek van de kamer bereiken. De kamer zit vol met aanwijzingen en je moet puzzels/raadsels oplossen om de sleutel van de gesloten deur te vinden en samen met je teamleden uit de kamer te ontsnappen.

Om uit de kamer te ontsnappen en zichzelf te redden van de hongerige zombie, moeten deelnemers het volgende doen:

Communiceren

Communicatie is de sleutel tot het snel vinden van verborgen aanwijzingen. De deelnemers moeten in groepjes van 2-3 werken om verborgen aanwijzingen in de kamers te vinden. Ze moeten het team te allen tijde op de hoogte houden, zodat ze de informatie en de verborgen aanwijzingen kunnen gebruiken om het geheim van de verborgen sleutel te ontgrendelen.

Escape room games bevorderen de communicatie tussen de medewerkers (deelnemers) en moedigen hen aan om samen te werken om het spel te winnen en de kamer te ontsnappen. De activiteit leert hen ook het belang van samenwerking, zonder welke het hele team zal falen.

Buiten de kaders denken

De teambuildingspellen vereisen dat je out of the box denkt, want het is iets dat je nog nooit hebt meegemaakt. De tijd is rijp om je gedachtepotentieel te ontketenen en naar aanwijzingen te zoeken die je zullen helpen puzzels en raadsels op te lossen.

Escape room games hebben een totaal andere opzet. Bovendien, door het routinematige kantoorwerk weg te nemen, brengen deze activiteiten je in een situatie waarin je de beschikbare informatie moet gebruiken, suggesties en ideeën van andere leden moet zoeken en moet zien wat werkt.

Neem de leiding of volg

De escape room-spellen bieden allemaal een gelijk speelveld waar je manager gewoon een speler zoals jij zou zijn. De teambuilding ontketent je leiderschapspotentieel en het kan zijn dat je in bepaalde situaties leiderschap moet nemen om je team de kamer uit te sturen.

Tijdens het spel kun je ook een situatie tegenkomen waarbij er een of meer leiders zijn. In dergelijke situaties moeten de teamleden overleggen en beslissen wie de leiding moet nemen zonder een conflict te creëren. Zo leren deze ontsnappingsactiviteiten het team om samen te werken zonder ophef over leiderschapskwesties.

Room escape games zijn gericht op het vergroten van de samenwerking en het opbouwen van een teamgeest waarbij het individu zijn taken niet beperkt tot individuele prestaties. Als ze op de juiste manier worden gebruikt, kunnen escape room-spellen je helpen een team op te bouwen dat als een samenhangende kracht werkt en elk zakelijk probleem op een rationele manier op te lossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.