De nieuwste rare en wonderbaarlijke ontwikkelingen op het gebied van motorhelmen

Het is verbazingwekkend hoe ver de motortechnologie is gekomen. Van het eerste eenvoudige helmontwerp dat werd uitgevonden tot aerodynamische, Bluetooth, flip-front, gestileerde ontwerpen –

Totdat er geen regels waren met betrekking tot het dragen van hoofdbescherming op een motor. Sinds deze wet voor het eerst verscheen, zijn helmontwerpers tot het uiterste gegaan om ervoor te zorgen dat hun producten maximale bescherming bieden. En rijders verwachten dat hun hoofddeksel er net zo strak als veilig uitziet.

1. Wetenschappelijke analyse heeft aangetoond dat als alle rijders de veiligste helmen zouden dragen die er zijn, er tot 50 levens per jaar kunnen worden gered. Dus sinds het Safety Helmet and Ratings Program (bekend als SHARP) is gewerkt om klanten te helpen bij het kiezen van uitrusting die tot op het punt van breekpunt is getest. Fijn ontworpen ontwerpen zoals de motorhelm behaalden hun zeldzame vijfsterrenbeoordeling – wat betekent dat na aanzienlijke spannings-, impact- en snelheidstests de helm bewees dat hij de rijders voldoende zou kunnen beschermen in het geval van een crash.

2. De nieuwste hi-tech motoruitrusting is voorzien van een Bluetooth-systeem waarmee moderne motorrijders kunnen genieten van het luisteren naar hun mp3’s en via de telefoon kunnen praten via luidsprekers en oortelefoons. Met de Flip Front-helm kun je draadloos verbinding maken met je mobiel, waardoor je volledige bewegingsvrijheid hebt en vanuit je uitrusting contact kunt maken met de wereld.

3. Helmontwerpen en -afwerkingen zijn steeds complexer en persoonlijker geworden naarmate helmen zijn geëvolueerd. Aanvankelijk werd je uitrusting alleen gekozen vanwege zijn praktische kwaliteiten, maar tegenwoordig zien rijders hun helm vaak als een verlengstuk van hun stijl – zelfs hun identiteit als rijder. Een goed voorbeeld van modern motorontwerp is de

4. Dit nieuwe genre heeft een spitse top, waardoor het zich onderscheidt van de traditionele ronde ontwerpen voor op de weg. Het heeft ook een gedeeltelijk open gezicht en wordt meestal gedragen met een offroad-bril om de ogen te beschermen wanneer de modder begint te vliegen. De motorcrosshelm heeft een verbluffend complex montageontwerp dat meerdere ontwerpen bij elkaar brengt en ze allemaal op één schaal opneemt.

5. Enkele van de nieuwste technologische snufjes in deze integraalhelm kopen zijn gemaakt om zelfs de meest wereldwijze gadgetjager te imponeren. Met de Airoh Full en Open Motorhelm kan de rijder hem bijvoorbeeld dragen als een traditionele helm die het hele gezicht bedekt, wind en regen buiten houdt en maximale bescherming biedt. Of de voorkant van de – zodat de motorrijder het open weggevoel kan ervaren dat hoort bij een jethelm.

Er wordt voortdurend nieuwe technologie ontwikkeld en geïntegreerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.