Muziek en Theater

Familie voorstelling "De Dwerg" Poëtisch clownstheater

In de betoverende gedaante van een dwerg brengt Fratelli Fiasco clownskunsten van de bovenste plank. Zonder een enkel mensenwoord te gebruiken brengt deze komische en ontroerende figuur jong en oud in vervoering. Met zijn opmerkelijke verbeeldingskracht slaagt hij er in om een ieder te boeien met zijn verhaal over dwergen en draken, vlinders en kraaien. Indringend theater, dat het hart van de toeschouwers verovert op de grens tussen droom en werkelijkheid, in een sprookje waar iedereen zich in kan herkennen.

In het kader van het Geluk van Lingewaard staat de tent van Circo Fiasco op za. 1 juni & zo. 2 juni bij de eeuwen oude eik net buiten het kasteel Doornenburg. In het tweede weekend van de kunstroute, za.8 juni & zo.9 juni, is hij te zien in de tuin van de "Munnikhof" in Hulhuizen ( tussen Gendt en Doornenburg)

Voorstellingen :                                                                                            Kasteel  Doornenburg     

Zo. 2 juni middagvoorstelling aanvang 16:00                                                                                                         

De Munnikhof(Hulhuizen)                                                                              

Za. 8 juni avondvoorstelling  aanvang 19:30                                                                                                                  

Zo 9 juni middagvoorstelling                                                        aanvang 16:00

Entree : € 10,-, € 5,- voor kinderen (tot 12 jaar)

Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de tent maar om zeker te zijn van een plaatsje kunnen kaartjes besteld worden voor alle voorstellingen via email : munnikhof@munnikhof.nl

http://www.munnikhof.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP organiseert op zaterdag 1 juni a.s. unieke JAZZ Night in Bemmel

Twee Nederlandse topartiesten geven op zaterdag 1 juni 2013 een uniek en eenmalig concert in Bemmel, in theaterzaal De Kinkel. TOP heeft zowel jazz-pianist Michiel Borstlap als zangeres Karsu kunnen boeken. Naast een solo-performance zullen zij ook samen optreden. En dat hebben ze nog niet eerder gedaan. Een uniek concert dus! Michiel Borstlap, misschien wel de grootste jazzpianist van Nederland, is gelauwerd en geroemd in binnen- en buitenland. Karsu is een jong aanstormend jazztalent, die al twee keer in Carnegie Hall in New York en op verschillende jazzfestivals te horen was. Wil jij ook getuige zijn van deze unieke JAZZ Night? Kijk dan voor meer informatie op www.topbemmel.nl.

 

Canto Ostinato, Music that moves!

Simeon Ten Holt’s ‘Canto Ostinato’ is een modern meesterwerk, gecomponeerd in tweede helft van de jaren zeventig, dat door Ivo Janssen in een spectaculair decor van geprojecteerde bewegende patronen op groot scherm wordt gespeeld. Dit pianorecital is een hallucinerende ontmoeting tussen muziek en beeldende kunst. Janssen, die zich Ten Holt’s favoriete pianist mag noemen, speelt dit meditatieve werk als solo, waar anderen dit meestal als duo of kwartet uitvoeren. Tegelijk ontwikkelde kunstenaar Bonnie Willems een kinetisch kunstwerk, samengesteld uit gedemonteerde uurwerken. Kunstenaar Rogier Willems zag de kracht van deze combinatie. Samen met Ivo Janssen werkte hij een concept uit waarbij beelden een spannende symbiose aangaan met pianospel.

U kunt dit prachtige schouwspel beluisteren en bekijken in de R.K. in Doornenburg
op 2 juni om 17.30 uur. Zie voor meer informatie www.kasteeldoornenburg.nl

 

 

Lingewaard Events Crew organiseert zomers feest

Lingewaard Events Crew (LEC) organiseert tijdens ‘Het Geluk van Lingewaard’ festival een feest voor jong en oud van de gemeente Lingewaard en omgeving. Op dit feest zullen verschillende dj’s de muziek verzorgen en kan er volop gedanst worden!

LEC, een evenementenorganisatie bestaand uit nu zes jongeren, zet zich vrijwillig in om de wensen van de jeugd in Lingewaard met betrekking tot vrije tijdsbesteding te vertalen naar concreet aanbod. Zij staan open voor aansluiting bij bestaande en nieuwe initiatieven met maatwerkoplossingen voor en door jongeren. Hiermee geven zij jongeren o.a. de kans kennis te maken met het uitgaansleven. Initiatiefnemers Thijs van Enckevort (21), Luuk Cobussen (23) en Ruben van Schaijk (23): `We streven naar een zomers dansfeest waarover bezoekers nog maanden napraten`!

Jij komt toch ook? Houd de website www.hetgelukvanlingewaard.nl in de gaten
voor meer informatie over datum en locatie van een super zomers dansfeest!
Of volg ons via Twitter en Facebook.

 

Evenementenkalender

Let op: voorstellingen Fratelli Fiasco op zondag 2 en 9 juni beginnen om 16.00 uur!

Klik op onderstaande afbeeldingen om de evenementenkalender te vergroten