Totempalen Geluk uitgebeeld door Kids

Even voorstellen

BEMAP Houtmeel B.V. gevestigd aan de Linge te Bemmel. Wij kopen voornamelijk beuken resthout van Staatsbosbeheer in. Dit materiaal wordt verhakt en gedroogd en daarna op korreldikte uitgezeefd. Onze doelgroepen zijn voornamelijk rokerijen, bodembedekkers en paddenstoelenkwekerijen. Het zaagsel
wat overblijft, wordt weer samengeperst tot korrels en is geschikt voor kattenbakbedding en energie.

BEMAP Houtmeel B.V. heeft niet direct voordeel van regionale sponsorschappen. Voor ons heeft sponsering vooral een sociaal doel. Wij vinden het belangrijk dat mensen die een passie of hobby uitoefenen hierin gesteund moeten worden. Zo ook ‘Het Geluk van Lingewaard’. Het is fantastisch om te zien hoe er aan verscheidene projecten wordt gewerkt als de totempalen bij de scholen en het
kunstwerk bij ´De Tichelaar´.

Leuk is het om te zien hoe kinderen hun handjes gebruiken anders dan vooral voor gamespelletjes. Hopelijk worden nog meer bedrijven of vrijwilligers enthousiast voor dit project en voor soortgelijke projecten in de toekomst. Persoonlijk is mijn geluk van Lingewaard dat ik er ben geboren en dat we in een zeer mooie streek wonen waar je op innovatief gebied helemaal je ei kwijt kunt.

Willie Koenen
Directeur BEMAP Houtmeel B.V.

Het totempalenproject:
Het Geluk van Lingewaard voor en door kids!

Totempaal van de Tichelaar GendtDe organisatie van het Geluk van Lingewaard probeert mensen uit Lingewaard en daarbuiten te verbinden met en door deze manifestatie. Het is van belang voor iedereen in aanraking te komen met de diverse uitingen van Lingewaarders, ontmoetingen met de creatieve, scheppende mens.

Te beginnen met de kinderen van Lingewaard, want; jong geleerd is oud gedaan. Het idee achter het totempalenproject is dat kinderen gaan praten over persoonlijk geluk in hun omgeving. Wat is Geluk, waar vind ik dat, wanneer voel ik mij gelukkig en waardoor is dat gekomen. Doordat kinderen praten over hun Geluk zien ze ook wat Geluk is voor de ander. Uiteindelijk is het belangrijk dat ze voor zichzelf kunnen verwoorden waarvan ze gelukkig worden en als gevolg daarvan ook in staat zijn om die situaties op te zoeken.
Totempaal van de Abacus Huissen
Stichting Honderdmorgen heeft in samenwerking met Jos Janssen en Marcelle Hilgers een lesbrief en een hand-out gemaakt. Daarin werd opgeroepen dit terrein te onderzoeken binnen en buiten de school in samenwerking met ouders, buren, opa’s en oma’s: wat is/was jullie geluk in die tijd? Dat filosoferen leverde een schat aan informatie op die in taal en allerlei andere beeldende manieren verbeeld werden. Uiteindelijk zijn al die ontdekte fenomenen uitgewerkt in/aan een totempaal van acaciahout.

Er is door de tien deelnemende scholen met veel enthousiasme en inzet gefilosofeerd en hard gewerkt aan de/hun verbeelding van het geluk. Kijk naar de foto’s op facebook. Wil je ook zien waar kinderen van Lingewaard gelukkig van worden? Kijk dan op www.hetgelukvanlingewaard.nl voor de adressen van de deelnemende scholen. Dank aan iedereen die dit onderdeel van Het Geluk van Lingewaard mogelijk heeft gemaakt!

De Merlijn
De Doornick
De Tichelaar
De Jozefschool
De Zilverzwaan
Abacus
Het Tweespan
Het Drieluik
Het Holthuus
De Vonkenmorgen

Locatie: Deze zijn niet op de scholen te zien maar bij Pierre Baptist in Angeren Leutsestraat 5!

BEMAP, VBI, van Dalen en Baptist hebben dit mede mogelijk gemaakt.

Totempaal van de Jozefschool Huissen

Totempaal van 't Holthuus Huissen